Tajemství bezpečné terapie – 14. 11. 2024

Přednáška z psychiatrického prostředí: Tajemství bezpečné terapie: Role klinického farmaceuta v psychiatrii

Srdečně vás zveme na přednášku z cyklu přednášek pro veřejnost, která se uskuteční ve čtvrtek 14. listopadu od 17:00 v Divadle Za plotem. Přednášku na téma „Tajemství bezpečné terapie: Role klinického farmaceuta v psychiatrii“, povede PharmDr. Ivana Tašková, PGDip – z oddělení klinické farmacie, PN Bohnice.

Zajímá vás, jak mohou léky pomoci při léčbě duševních onemocnění, aniž by nám ublížily? Přijďte si poslechnout přednášku klinické farmaceutky pracující v PN Bohnice. Zaměříme se na to, jak správně užívat psychiatrické léky, aby byly co nejúčinnější. Dozvíte se, jaká je role klinického farmaceuta v oboru psychiatrie a jak spolupracuje s lékaři a pacienty. Povíme si, jak se vybírají ty nejvhodnější léky pro pacienty s duševním onemocněním, jak se sleduje jejich účinnost a jak se předchází chybám a nežádoucím účinkům.

Témata a body přednášky:

  • Co je to klinická farmacie a jaký je její význam v psychiatrii?
  • Jak se vybírají vhodné psychiatrické léky pro konkrétního pacienta?
  • Jak se sleduje účinnost a bezpečnost psychiatrických léků?
  • Komu slouží Ambulance klinického farmaceuta v Psychiatrické nemocnici Bohnice?

Přednáška je určena pro všechny, kteří chtějí lépe porozumět tomu, jak fungují psychiatrické léky, a dozvědět se něco o oboru klinická farmacie. V rámci přednášky bude vymezen i prostor na dotazy.

Těšíme se na vás