Z areálu do reálu – 17. 10. 2024

Přednáška z psychiatrického prostředí: Z areálu do reálu – do života „za zdí“

Srdečně vás zveme na přednášku pro veřejnost, která se uskuteční ve čtvrtek 17. října 2024 od 17:00 v Divadle Za plotem.

Přednášku na téma „Z areálu do reálu – do života „za zdí“ povede Mgr. Ivana Žižková.

Asi každý se v životě setkal s tím, že byl někdy nemocný. NEMOC, v tu chvíli nemáme nad něčím moc, nad svým tělem, nad svojí myslí, nad prací, nad běžnými povinnostmi, které jinak v pohodě zvládáme. V důsledku nemoci se nám může ztenčit finanční příjem, najednou nejsme schopni dojít si sami nakoupit, postarat se o domácnost, nemáme nějaký čas sílu třeba se i převléknout z pyžama. Ocitáme se v situaci, kdy potřebujeme, aby nám někdo blízký pomohl. Pomohl s věcmi v průběhu nemoci, abychom se mohli uzdravit a vrátit se k běžným záležitostem života.

Lidem, se kterými se v naší praxi setkáváme, tato NEMOC často vzala mnohem víc než svalovou hmotu, pořádek doma nebo část příjmů. Dost často jim vzala téměř vše … rodinu, přátele, domov, práci, ale hlavně víru, že i za těchto podmínek se dá život znovu kvalitně žít, že je možné znovu se postavit na vlastní nohy, opustit po hospitalizaci bezpečí zdí nemocnice. Potřebují někoho, kdo jim pomůže zorientovat se v prvních krocích Z AREÁLU, dodá jim odvahu, informace a podporu, aby mohli odejít a měli dostatečnou POMOC „tam venku“ – v REÁLU, to je úkolem Centra psychosociálních služeb. Přijďte si poslechnout, kdo jsme a jak to děláme, i posdílet své zkušenosti.

Pokud vás toto téma zajímá, těšíme se na vás ve čtvrtek 17. 10. 2024 v Divadle Za plotem.